Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس امور دینی گفت: حکومت اسلامی در قبال افعال حرامی که جنبه شخصی دارند باید موضع ارشادی داشته باشد اما باید جلوی آن افعال حرامی را که جنبه عمومی دارد و زیان آن به دیگران سرایت می‌کند، بگیرد.

حجت الاسلام محمد ابراهیم سراج استاد دانشگاه و کارشناس امور دینی در گفت‌وگو با قدس آنلاین به تبیین وجوب حجاب بر اساس آیات  قرآن کریم و سنت نبوی پرداخت و گفت: حداقل در قرآن کریم دستکم دو یا سه آیه وجود دارد که در آن زنان مؤمنه را به حجاب و پوشش فرا می‌خواند؛ سوره احزاب یکی از سوره‌هایی است که آیه حجاب در آن ذکر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْوَاجِکَ وَبَنَاتِکَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِینَ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلَابِیبِهِنَّ ۚ ذَٰلِکَ أَدْنَیٰ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلَا یُؤْذَیْنَ ۗ وَکَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِیمًا» ای پیغمبر (گرامی) به زنان و دختران خود و زنان مؤمنان بگو که خویشتن را به چادر فرو پوشند، که این کار برای اینکه آنها (به عفّت و حرّیت) شناخته شوند تا از تعرض و جسارت (هوس رانان) آزار نکشند بسیار نزدیکتر است و خدا (در حق خلق) بسیار آمرزنده و مهربان است.

حجت الاسلام سراج افزود: در این آیه خواسته شده است تا زنان هنگامی که می‌خواهند از منزل خارج شوند جلابیب را بر سر خود بکشند. این یک دستور از جانب خدای متعال است و ما نمی‌توانیم از آیه استحباب حجاب را استنباط کنیم؛ یک دستور است و قرینه‌ای دال بر استحباب وجود ندارد. برای اطمینان از وجوب حجاب باید به سیره ائمه علیهم السلام و سنت نبوی مراجعه کنیم. حضرت زهرا(س) حجاب کامل داشتند که برگرفته از همین دستور قرآن بود. همسران پیامبر(ص) هم همگی حجاب کامل داشتند و هیچکدام بی حجاب نبوده اند. اگر این آیه دال بر استحباب حجاب بود برخی از همسران یا اطرافیان پیامبر حجاب نمی‌داشتند اما پیامبر اکرم(ص) حکم خدای متعال را برای آنها تبیین کرد و مقید به حجاب شده‌اند.

کارشناس امور دینی در توضیح واژه "جلابیب" که در این آیه حجاب ذکر شده گفت: جلابیب در لغت به معنای پارچه‌ای است که از سر تا سینه را می‌پوشاند. برخی هم می‌گویند یک پارچه سرتاسری مانند چادر است. بنابراین دستکم پوششی است که سر تا سینه را شامل می‌شود. براین اساس وجوب حجاب براساس آیات قرآن و سیره عملی معصومی مانند حضرت زهرا و نیز حضرت زینب و همسران پیامبر و ائمه علیهم السلام اثبات می‌شود. ما هرگاه در تفسیر این آیات دچار شبهه می‌شویم خوب است که سیره ائمه(ع) مراجعه کنیم.

وی در ادامه به توضیح مسئله اجباری بودن حجاب در جامعه اسلامی پرداخت و گفت: حکومت اسلامی در قبال افعال حرامی که جنبه شخصی دارند باید موضع ارشادی داشته باشد و اجبار در کار نیست، مثلاً استفاده طلا برای مردان حرام است که از لحاظ علمی هم زیانبار بودن طلا برای سلامت مردان نیز اثبات شده است اما در جامعه ما مشاهده نمی‌شود که نیروی انتظامی یا مسئولین امنیتی با فردی به خاطر استفاده از طلا برخورد کنند، زیرا زیان استفاده از طلا شخصی است و به دیگران آسیبی نمی رساند، اما آن افعال حرامی که جنبه عمومی دارد و زیان آن به دیگران سرایت می‌کند، حاکم اسلامی باید جلوی آن را بگیرد؛ مثلاً شراب خواری در ملأ عام باعث آسیب رسیدن به جامعه و نوامیس مردم می‌شود. حجاب هم همینطور است، یعنی اگر زنی با حجاب بد یا بدون پوشش وارد جامعه شود موجب انحراف مردان می‌شود، همه مردان که بینش و ایمان قوی ندارند تا بتوانند مقاومت کنند، بنابراین وقتی یک خانم با وضع بد وارد جامعه می‌شود زیان آن به جامعه سرایت می‌کند، ممکن است مردی را نسبت به همسر خود بی رغبت کند و یا اینکه او را به انجام گناه ترغیب کند. بنابراین بی حجابی و بد حجابی مسئله‌ای است که به جامعه ضرر می‌رساند و حاکم اسلامی باید مانع از آن شود.

حجت الاسلام ابراهیم سراج نسبت به ضعف اقدامات فرهنگی از سوی دولت و نهادهای مربوطه در نهادینه کردن فرهنگ حجاب گفت: علت اینکه می‌بینیم امروز حرف از مخالفت با حجاب زده می‌شود و می‌گویند که حجاب اجباری نتیجه عکس داده، کم کاری فرهنگی موجب آن شده است. در واقع ما خواستیم مانع از عملی شویم که برای جامعه زیانبار است اما پشتوانه فرهنگی لازم آن را برای جامعه فراهم نکرده‌ایم. یعنی به درستی زیان بی‌حجابی را تبیین نکرده‌ایم، ما در اجرای اینگونه قوانین باید کارهای فرهنگی پیوسته انجام دهیم، چراکه به صورت مستمر نسل ها در حال تغییر است و دخترانی که هر ساله پا به سن بلوغ می‌گذارند تغییر می‌کنند بنابراین باید به صورت مداوم مسئله حجاب تببین و فرهنگ‌سازی شود.

این کارسناش امور دینی شبهه برخی افراد مبنی بر اینکه در مسئله حجاب باید به عرف جامعه و اکثریت مردم مراجعه شود و چنانچه اکثر مردم خواهان حجاب اجباری نیستند این قانون لغو شود را رد کرد و گفت: حکم خداوند به خاطر عدم رضایت اکثریت تغییر نمی‌کند؛ این اکثریت باید مسئله برایشان تبیین شود، خداوند در قرآن می‌فرماید که اگر بخواهی از اکثریت تبعیت کنی حتماً تو را به بی راهه می‌برند. قرآن کریم می‌فرماید: «اکثرهم لایعقلون» اکثر مردم در مسائلی که بینش قوی نیاز دارد بی مبالات هستند و به دنبال دریافت فلسفه آن نمی‌روند و به راحتی تابع تمایلات نفسانی می‌شوند. این نشان می دهد که حکم خداوند چون منطبق بر فطرت انسان است نه تمایلات او قابل تغییر نیست.

وی در پایان به سابقه حجاب در ادیان دیگر اشاره و تصریح کرد: حجاب فقط دستور اسلام نیست بلکه تشریع حجاب از زمان حضرت ابراهیم بنیاد گذاشته شده و ایشان همسر خود را به داشتن حجاب مکلف کرده بود و پس از آن نیز در زمان حضرت موسی زنان مؤمن یهودی علاوه بر حجاب حتی پوشیه هم داشتند که صورتشان هم معلوم نباشد، در مسیحیت نیز حکم حجاب وارد است، بولس قدیس در تفسیر خود بر انجیل توشیح می‌دهد که اگر زنی سربرهنه وارد جامعه شود، برای تنبیه باید موی سر او تراشیده شود. این نشان می‌دهد که حجاب فقط به اسلام اختصاص ندارد و در ادیان دیگر هم مطرح بوده است.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حجاب بی حجابی قرآن کریم حجت الاسلام سراج امور دینی بی حجاب ائمه ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۲۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه فعالیت‌‌های فرهنگی حوزه عفاف و حجاب در مرکزی

استاندار مرکزی از توسعه فعالیت های فرهنگی حوزه عفاف و حجاب در استان مرکزی خبر داد. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، فرزاد مخلص الائمه ظهر امروز در آیین تجلیل از فعالان طرح نور (عفاف و حجاب) استان مرکزی گفت: ویژگی متمایز انسان با سایر موجودات قوه تفکر و تعقل است، انسان موجودی متفکر و اندیشمند است که باقی موجودات زنده از این قدت برخوردار نیستند بنابراین اجبار و الزام در دین‌داری و قدرت انتخاب انسان نیز ناظر بر قوه تخیل است، بنابراین اسلام آمده است که قوه تفکر انسان را تقویت کند و طلای ناب را از آهن زنگار گرفته تشخیص دهد.

وی افزود: به فرموده شهید مطهری در اسلام مفمومی عمیق به عنوان آزادی عمل وجود ندارد بلکه به آنچه اعتقاد داریم آزادی تفکر و اندیشه است. بنابراین عقیده مبتنی بر تفکر مورد احترام است در غیر اینصورت پذیرفته نیست. اسلام و دین با عقیده‌ای که مبتنی بر احساسات بی پایه و تقلید باشد مقابله و مبارزه می‌کند.

استاندار مرکزی بیان کرد: ویژگی متمایز دیگر انسان در حیات فرهنگی است. انسان بر خلاف حیوان سلوک فرهنگی دارد و بخشی از زندگی انسان بر اساس فرهنگ است و این موضوع باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. دشمن نیز ویژگی فرهنگی را مورد هدف قرار داده که حیات فرهنگی را منهدم کنند و قدرت تفکر انسان را سلب کند، هدف دیگر دشمن از دنبال کردن برابری حق زنان و مردان نیز منفعت اقتصادی و استفاده از افراد در جهت استفاده از منافع اقتصادی است.

مخلص‌الائمه تصریح کرد: حیات فرهنگی ویژگی ممیزه انسان با حیوان است، حیات فرهنگی مولفه‌های متعددی دارد؛ یکی از آن پوشش و عفاف و حجاب است که موجب تمایز بین انسان و حیوان می‌شود. بی‌حجابی در یک نگاه، مقوله اعتقادی است و مردم باید برای مقوله عفاف و حجاب نگاه اعتقادی قائل شوند. لازمه آن برنامه و کار ویژه صحیح است چراکه این موضوع سال‌ها مورد غفلت واقع شد و یک دوره طولانی با حجاب مبارزه شد و چادر و حجاب از سر زنان کشیدند اما الان شرایط کشور متفاوت است و با بی حجابی قطعا مقابله خواهد شد.

وی ادامه داد: سلطه رسانه غرب در لایه نخست سبک زندگی افراد را تحت تاثیر قرار داده  که یکی از تأثیرات آن در موضوع عفاف و حجاب است، ما هر عقید‌ه‌ای را آزاد نمی‌دانیم، دین در نگاه اعتقادی به عنوان عقیده اجباربردار نیست و هیچ عقدیه‌ای را نمی‌توان به فردی تحمیل کرد مگر اینکه خود فرد به آن دست پیدا کند اما برای تغییر عقیده باید کار ویژه صورت گیرد. یکی از مسائل مهم و مورد هدف، این است که استحکام بنیان خانوده با بحث بی‌حجابی به شدت مورد تهدید است چراکه بی حجابی و برهنگی حد و مرز ندارد بنابراین برای استحکام بنیان موثر در پیشرفت اجتماعی باید تلاش مظاعف انجام شود.
 
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: بسیاری از بی‌حجابان دشمن نظام و انقلاب نیستند بلکه غفلت عمیقی آنها را برگرفته و اگر از غفلت خارج شوند مسیر درست را پیش خواهند گرفت. پلیس مطلقا باید از ایجاد هرگونه دو قطبی بی‌حجابی و باحجابی در جامعه پرهیز کنند و اجازه ندهیم این دو قطبی شکل گیرد و ترویج پیدا کند.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • توسعه فعالیت‌‌های فرهنگی حوزه عفاف و حجاب در مرکزی
  • رادان : اقدام ما در مقابله با بی حجابی کاملاً قانونی است
  • اقدام ما در مقابله با بی‌حجابی کاملاً قانونی است
  • رادان: اقدام ما در مقابله با بی‌حجابی کاملاً قانونی است
  • دشمن با نشانه رفتن حجاب قصد ضربه به روح و روان جامعه را دارد
  • موضوع حجاب و عفاف از برنامه دشمن و مقابله جبهه کفر برابر حق است
  • کشف پشت پرده تازه از برخوردهای تند با بی‌حجابی | این مشکل از اول انقلاب هم بوده است
  • باید قدر و منزلت معلمان را به خوبی دانست/ لزوم رعایت عفاف و حجاب در جامعه
  • پشت پرده برخورد‌های تند با پدیده بدحجابی